Meyveli Dondurma Nasıl Yapılır?
21 Temmuz 2024

Meyveli Dondurma Nasıl Yapılır?


Dondurma, çok çeşitli türleri olan popüler bir tatlıdır. Meyveli, sade, kakaolu gibi birçok çeşidi yapılmaktadır. Lezzetli ve sağlıklıdır. Özellikle yaz aylarındaki bunaltıcı sıcaklarda serinletici bir etki sağlar. Ancak, kış aylarında da tüketilmektedir. Hem büyüklerin hem de çocukların severek yediği tatlılardan biridir. Tatlıların yanında da sıklıkla servis edilir. Dondurma aslında birçok faydaya sahiptir. Örneğin, bademcik ameliyatı sonrası dondurma yenmesi tavsiye edilir. Yaz mevsimi başta olmak üzere, tüm mevsimlerde sevilen bir tatlıdır. Sütten üretilen dondurma, kaliteli protein kaynağıdır ve sağlıklı bir tatlı seçeneğidir. A vitamini ve riboflavin açısından zengindir. Ayrıca, kalsiyum ve fosfor mineralleri ile D vitamini içerir. Diğer birçok tatlıya kıyasla kalori oranı daha yüksektir.

Meyveli Dondurmanın Malzemeleri

  • 300 gr karadut
  • 160 gr (1 su bardağı) toz şeker
  • 200 gr krema (Kutu süt kreması)

Meyveli Dondurmanın Yapılışı

İlk olarak, yıkayıp saplarını ayırdığınız dutları derin bir kap içerisine alın. Üzerine toz şekeri ilave edin. Dutları parçalayarak şeker eriyinceye kadar blenderdan geçirin. Soğuk kremayı buzdolabından çıkarıp katılaşıncaya kadar çırpın. Çırptığınız kremanın içine dut püresini ilave edin ve karıştırın. Soğutulmuş dondurma makinesinin haznesine karışımı dökün ve 25-30 dakika boyunca dondurma kıvam alana kadar makineyi çalıştırın. Hazırladığınız dondurmayı isteğinize göre, orta sert kıvamda hemen servis edebilir veya hava almayan bir kap içinde 1 gece dondurucuda bekleterek daha sert bir kıvamda servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Dondurmanın kıvamını daha zengin yapmak için karışıma biraz süt tozu ekleyebilirsiniz. Dondurmanın daha pürüzsüz bir yapıya sahip olmasını istiyorsanız, karışımı bir elekten geçirebilirsiniz.

Meyveli dondurmanın içine farklı meyve çeşitleri ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin, çilek, mango veya muz gibi meyveler kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Dondurma yaparken kullanılan meyvelerin taze ve olgun olmasına dikkat edin. Bu, dondurmanın lezzetini ve kalitesini artıracaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dondurma Nasıl Yapılır?

Dondurma Nasıl Yapılır?

Dondurma Kaç Kalori?

Dondurma Kaç Kalori?

Buz Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Buz Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Dondurma Tarifleri ve Malzemeleri

Dondurma Tarifleri ve Malzemeleri

Hamurdan Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Dondurma Tarifi ve Malzemeleri