Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024

Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır?

Çikolatalı dondurma nasıl yapılır, dondurma yaz aylarının vazgeçilmez besin maddelerinden biridir. Yazın tüketimi çok daha yaygın olsa da kışın da tüketimi mümkündür. Ana malzeme olarak, toz şeker, süt gibi ürünler kullanılarak hazırlanır. Ancak çikolata, meyve, meyve suları, kuruyemişler, karamel gibi farklı ürünler ile de hazırlanabilen çok çeşitli bir besindir. Vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriğe sahip olan dondurmanın 100 gramı içeriğine bağlı olarak 100-200 kalori içerir. Dondurma yılın her anında bulunabilen bir tatlı türüdür. Dışarıda satın alınarak tüketilen dondurma ev ortamında da kolaylıkla yapılabilir. Çocukların vazgeçilmezi olan dondurma evde hazırlanıp çocuklara yedirildiğinde daha sağlıklı olacaktır. Evde çikolatalı dondurma yaparak sevdiklerinize ve çocuklarınıza hoş sürprizler hazırlayabilir ve sevdiklerinizi ödüllendirebilirsiniz. Evde çikolatalı dondurma nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır ve hangi aşamalardan oluşur, gelin hep birlikte hazırlayarak bakalım.

Çikolatalı dondurma için gerekli malzemeler
  • 100 gr bitter çikolata
  • 20 gr kakao
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 şeker kaşığı salep
  • 5 su bardağı süt

Çikolatalı dondurma için uygun bir tencereye süt alınarak kaynatılır. 5 su bardağı süt kaynayarak 4 su bardağına denk gelecek şekilde olmalıdır. Şeffaf buzdolabı poşetinin içine salep, kakao ve toz şeker eklenerek homojen bir şekilde karıştırılır. Süt 4 bardak olacak şekilde kaynadıktan sonra içine hazırlanan salepli karışım dökülür ve ocağın altı kısılır. Karışım kısık ateşte 10 dakika kadar daha kaynatılır. Kaynama süresi tamamlanınca dondurma karışımı farklı bir tencerenin içine boşaltılır. 5 dakika kadar bekledikten sonra parçalanmış bitter çikolata karışıma eklenir. Geniş bir kabın içi buz ile doldurularak hazırlanan dondurma buzun içine oturtulur. Bu şekilde soğumaya bırakılır. Soğuyan dondurma çelik ya da buzluğa dayanıklı bir kabın içine alınarak buzluğa atılır. Yaklaşık 30-45 dakika kadar buzlukta bekletilir. Kabın kenarları buzlaşmaya başladığında dondurma buzluktan alınır ve spatula yardımı ile iyice karıştırılır. Karıştırma işleminden sonra tekrar buzluğa alınarak yarım saatte bir karıştırılır. Karıştırma işlemi her yarım saatte bir 5-6 defa tekrarlanmalıdır. Dondurma iyice kıvam aldıktan sonra 2-3 saat kadar daha buzlukta tutularak, istenilen şekilde servise sunulur. Tercihe göre üzerine fındık, çikolata sosu gibi malzemeler eklenebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dondurma Çeşitleri Nelerdir?

Dondurma Çeşitleri Nelerdir?

Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Dondurma Nasıl Yapılır?

Dondurma Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Ev Yapımı Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Dondurma Kaç Kalori?

Dondurma Kaç Kalori?

Limonlu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Boğaz Ağrısına Dondurmanın Faydaları Nelerdir?

Boğaz Ağrısına Dondurmanın Faydaları Nelerdir?

Hamurdan Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Dondurma Tarifi ve Malzemeleri