Kolay Dondurma Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kolay Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmayı sevenler için oldukça pratik bir tarif olan kolay dondurma tarifi, evde mevcut malzemelerle hızlıca hazırlayabileceğiniz bir lezzettir. Bu tarifi uygulayarak, yazın sade olarak, kışın ise tatlılarla birlikte keyifle tüketebileceğiniz dondurmayı yapabilirsiniz. Tarifimiz sütlü olarak hazırlanacak olup, isterseniz içerisine çikolata, meyve, fındık parçacıkları veya ceviz gibi malzemeler ekleyerek dondurmanızı daha da zenginleştirebilirsiniz. Vereceğimiz malzemelerle dört kişilik dondurma yapabilirsiniz. Daha fazla yapmak isterseniz, ölçüleri orantılı olarak arttırmalısınız. Kolay dondurma tarifini birlikte hazırlamaya başlayalım. Ne kadar kolay hazırlandığını sizler de göreceksiniz. Sadece 15 dakikada hazırlayıp, 25 dakikada pişirerek lezzetli bir dondurma elde edeceksiniz. Hepinize kolay gelsin.

Kolay Dondurma Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 200 gram süt kreması
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta sarısı

Kolay Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle sütü çelik bir tencereye alın. Buna vanilyayı ekleyerek, orta ateşte sürekli karıştırarak kaynatın. Daha sonra tencereyi ateşten alın ve yaklaşık 15 dakika kadar kenarda bekletin. Ardından süzerek malzemeyi bir kasenin içine alın. Çelik tencereye toz şekeri ve dört yumurta sarısını koyun ve bunları el mikseriyle hızlı şekilde çırpın. Beklettiğiniz sütü azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. Başka bir tencerede su kaynatın ve bu tencerenin üzerine malzeme olan çelik tencereyi oturtun. Bu işlem benmari usulüyle karışımın pişmesini sağlayacaktır. Ancak sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Ortalama 10-15 dakikada karışım krema kıvamında olacaktır. Bu aşamada karışımın kaynamamasına dikkat edin. Krema kıvamına gelince, karışımı başka bir yere alın ve üzerinin kaymaklanmaması için karıştırmayı sürdürün. Bu işlemi karışım soğuyuncaya kadar yapın. Elde ettiğiniz karışım pürüzsüz bir yapıda olmalıdır.

Şimdi başka bir kabın içine süt kremasını koyun ve bunu hafifçe çırpın. Daha önceden hazırladığınız kremayı azar azar ilave ederek karışıma yedirin. Karışımı homojen hale getirdikten sonra kabın ağzını kapatarak buzluğa koyun ve donuncaya kadar bekletin. Donan karışımı cam kasenin içine alın ve üstünü alüminyum folyo ile kapatın. Yeniden buzlukta 15-20 dakika kadar tutun. Daha sonra dışarı alarak mikserle karışımı iyice çırpın. Artık dondurma kıvamını yakalayacaksınız. Dondurma yapımında bu şekilde ara ara çırpma işlemi, dondurmanın buzlanmasını önlemek içindir. Bundan sonraki aşamada dondurmayı kapaklı bir kabın içine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz. İkram edeceğiniz zaman, servis kaselerine alarak üzerlerini ceviz, fındık gibi malzemelerle süsleyerek sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Dürüst

12 Temmuz 2024 Cuma

Yumurta sarısını ve şekeri çırparken elimde mikser yoksa farklı bir yöntemle de çırpabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tabii ki, Dürüst! Mikser olmadan da yumurta sarısını ve şekeri çırpabilirsiniz. Bir çırpma teli (el çırpıcısı) bu iş için oldukça uygundur. Biraz daha fazla zaman ve emek gerektirebilir, ancak sonuç aynı olacaktır. Çırpma işlemini hızlandırmak ve daha iyi sonuç almak için yumurta ve şekeri oda sıcaklığında kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Sabırlı olun ve karışımın krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Kolay gelsin!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Dondurma Kaç Kalori?

Dondurma Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır?

Çikolatalı Dondurma Nasıl Yapılır?

Vanilyalı Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Salepli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Salepli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Buz Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Buz Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi ve Malzemeleri