Damla Sakızlı Dondurma Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Damla Sakızlı Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızlı Dondurma

Damla sakızı, antik çağlardan beri bilinen, damla sakızı ağacından doğal yollarla elde edilen ve Ege Denizi'nde bulunan Sakız Adası'na ait olduğu düşünülen bir üründür. Kendine has aroması ve fildişi rengindeki sakız ağacından elde edilen reçine, Sakız Adası'nın gözyaşları olarak da bilinir. Damla sakızının tarihçesini kısaca tanıttıktan sonra, şimdi bu harika, ferahlatıcı ve bir o kadar da şifalı (göğüs hastalıklarına, böbrek hastalıklarına, idrar düzensizliğine, mide yanmalarına) ürün ile yapılmış herkesin çok sevdiği damla sakızlı dondurmanın nasıl yapıldığını öğrenelim.

Damla Sakızlı Dondurma Malzemeleri

  • 2 litre tam yağlı süt (Sütün iyi kalitede olması çok önemli)
  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 3 adet damla sakızı
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu veya mısır nişastası

Damla Sakızlı Dondurma Nasıl Yapılır?

Öncelikle damla sakızlarını bir havan yardımıyla döverek ufak parçalara bölelim. Daha sonra salep, 2 kaşık toz şeker ve nişastayı karıştırın. Ardından bir bardak süt ilavesi yaparak karışımın çözülmesini sağlayın ve çözülen karışımı kenarda bekletin. Kalan sütü derin bir tencereye dökün ve kaynatın. Kaynayan sütün içine kalan toz şekeri ekleyin. Daha sonra hazırladığımız karışımı ağır ağır çırparak kaynamakta olan tencereye ilave edin. Sütü ateş kısık olacak şekilde 35-40 dakika boyunca kepçe ya da büyük bir kaşık ile ara ara, savurarak karıştırıp bu şekilde kaynatın. (Savura savura karıştırmak çok önemli bir püf noktasını oluşturuyor). Ocağın üstünden almadan 5 dakika kadar önce daha önce havanda ezdiğimiz damla sakızı parçalarını tenceredeki karışıma ekleyelim. Ocağın ateşini kapattıktan sonra ılıkla yana kadar yine aynı şekilde 5 dakika ara ile karıştırın. Artık soğuma aşamasına yaklaşmış olan dondurmanın kapağını kapatın ve buzdolabının dondurucu kısmına koyun. Dondurucudaki dondurmanızı 1 saatlik aralarla dışarı çıkarıp mikserle çırpın. Artık mikserle çırpılamayacak katılığa geldiğinde büyük bir kaşık ile döve döve çırpmaya devam edin. Dondurma kıvamına gelene kadar aynı şekilde dondurucudan çıkarıp çırpmaya devam edin. Ne zaman ki kaşıkla da karıştırılamayacak kıvama geldi, o zaman damla sakızlı dondurma zaten olmuştur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dondurma Kaç Kalori?

Dondurma Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sade Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Sade Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Dondurma Çeşitleri Nelerdir?

Dondurma Çeşitleri Nelerdir?

Muzlu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Hamurdan Dondurma Tarifi ve Malzemeleri