Dondurma Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024

Dondurma Nasıl Yapılır?

Dondurma nasıl yapılır, Dondurma dünyanın neresinde olursa olsun yediden yetmişe herkesin severek yediği bir yiyecektir. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklığında buz gibi bir dondurmaya kim hayır deyebilirki. Yaz günü dışarıda parklarda oynayan çocukların market önlerindeki dondurma dolaplarına koşuşturmaları yokmu biz ebeveynleri fazlasıyla huzursuz etsede çoğu zaman çocuklarımıza hayır diyemiyor ve alıyoruz. Dışarıdan aldığımız dondurmaların birçoğu hijyenden uzak ortamlarda ve kalitesiz ürünler kullanarak çocuklarımızın sağlığı ile oynamaktadırlar. Bu sebepten dolayı ben çocuklarıma dondurmayı evde yapmayı tercih ediyorum. Sizlerde dondurma nasıl yapılır merak ediyor iseniz. Tarife harfiyen uymanız yeterli olacaktır.

Dondurma nasıl yapılır?

Malzemeleri
  • 1 litre süt,
  • 1 şu bardağı dolusu ve 1 yemek kaşığı toz şeker,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 tatlı kaşığı sahlep,
  • 2 adet damla sakızı,
  • 1 adet yumurta sarısı,
Nasıl Yapılır?

Bir litre sütü derin bir tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir yerde damla sakızını bir kaşık şekerle birlikte iyice eziyoruz. Ezdiğimiz şeker ve damla sakızının içine kalan şekeri, vanilyayı, sahlebi ve bir yumurtanın sarısını koyup iyice çırpıyoruz. Kıvamı akışkan olması ve kaynayan süte eklendiğinde kesilmemesi için çok az miktarda su veya süt ekleyerek biraz akıcı bir kıvam elde ediyoruz. Hazırladığımız karışımı kaynayan süte yavaş yavaş dökerken bir yandan da çırpma teli ile hızlı hızlı karıştırıyor. 5 dakika karıştırarak kaynattığımız dondurmayı ocaktan indiriyoruz. Her 10 dakikada bir karıştırmak şartıyla dondurmayı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan dondurmayı derin dondurucuya koyup 1 saat aralıklarla 3 defa karıştıralım ve dondurma hazır olduğunda dilediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Dilerseniz hazırladığımız dondurmayı ikiye ayırıp dilediğiniz yemişler, meyveler ve çikolatalarla istediğiniz çeşit dondurma yapabilirsiniz. Sevdiklerinize rengarenk ve çeşit çeşit dondurma yapmak istiyor iseniz dondurma nasıl yapılır öğrenmeye devam.

Çikolatalı dondurma: hazırladığımız dondurmayı ocaktan indirir indirmez ikiye bölüp yarısına dilediğiniz çikolata çeşidini küçük parçalara ayırıp sıcak olan dondurmanın içine ekleyip mikser yardımıyla çikolatalar eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Bu aşama bittikten sonra diğer soğutma ve derin dondurucuda dondurma aşamaları aynı tek fark şimdi iki çeşit dondurmamız var.

Yemişli dondurma: hazırlamış olduğumuz dondurmanın soğuma aşaması bitip dondurucuya girme aşamasına geçmeden önce dondurmanın içine dilerseniz ceviz, badem, fındık içi veya damla çikolatası atıp tekrar çırpın ve dondurucu aşamasına geçin.

Fındık ve meyve aromalı dondurma: kullandığımız malzemeler ile hazırladığımız dondurma sıcak iken 4 kaşık fındık ezmesi ekleyebilir. Fındık ezmesi eklediğimiz dondurmayı aynı şekilde soğutup dondurabiliriz ve aynı şekilde dilediğiniz meyveyi robotta çekip dondurmayı derin dondurucuya koymadan ekleyip çırpabiliriz. Yazmış olduğum tariflerle dondurma nasıl yapılır öğrenmiş oldunuz sizde sevdiklerinize çeşitli dondurmalar yaparak onları mutlu edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Dondurma Kaç Kalori?

Dondurma Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Vanilyalı Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Vanilyalı Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Buz Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Buz Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Sıcak Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Salepli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Salepli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Dondurma Tarifleri ve Malzemeleri

Dondurma Tarifleri ve Malzemeleri